Доступність посилання

ТОП новини

Президент Німеччини подав у відставку


Президент Німеччини Крістіан Вульф
Президент Німеччини Крістіан Вульф
Президент Німеччини Крістіан Вульф оголосив про рішення подати у відставку. У своєму телезверненні Вульф наголосив, що припустився помилок, однак завжди діяв у межах закону.

Він також зазначив, що оскільки звинувачення його у корупції зменшили рівень довіри до нього німецьких громадян, надалі він вважає своє перебування на посаді глави держави неможливим.

Напередодні прокуратура Ганновера надіслала у нижню палату німецького парламенту запит про зняття з Вульфа імунітету від кримінального переслідування.

На початку року Крістіан Вульф опинився у центрі гострої критики ЗМІ через фінансування свого приватного будинку та дорогих відпусток за рахунок багатих друзів. Зокрема, стало відомо, що у 2008 році президент взяв кредит під малі відсотки на 500 тисяч євро у дружини відомого бізнесмена Егона Гіркенса на будівництво будинку. Розмір річної відсоткової ставки по кредиту, який взяв Вульф, становив 4% замість 5%, зазвичай пропонованих німецькими комерційними банками.

Вульфу також закидають, що він намагався залякати головного редактора газети Bild Кая Дікмана, щоб той не оприлюднював статтю на згадані теми. Оскільки Дікмана не було в офісі, президент залишив йому інформацію з погрозами на голосовій пошті.

Крістіан Вульф обіймав посаду президента з 2010 року.
XS
SM
MD
LG