Доступність посилання

ТОП новини

Захаров: омбудсмен має бути публічною людиною


Голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини Євген Захаров, якого спілка офіційно висунула кандидатом на посаду омбудсмена, вважає, що уповноважений Верховної Ради з прав людини має бути публічною людиною і постійно інформувати громадськість про перебіг своєї діяльності. Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода.

«Треба бути публічною людиною, інформувати громадськість про ті проблеми, що є, проводити роз’яснювальну роботу. За 5 років кількість людей, які вважають, що катування є неприпустимими за будь-яких умов, зросла до 72%. Така робота є дуже важливою», – вважає Євген Захаров.

Він наголосив, що омбудсмен повинен мати «тісний зв’язок» із громадськістю, а також активно співпрацювати з громадськими організаціями.

Окрім того, на думку Захарова, «треба створити регіональне представництво омбудсмена в усіх областях. «Я вважаю, що навіть той бюджет, який є, хай навіть кажуть, що його не вистачає, може дозволити це зробити. Тоді кількість людей, які займаються правозахистом від імені уповноваженого, зросте. Закон це дозволяє», – зазначив правозахисник.

Євген Захаров також вважає, що уповноважений Верховної Ради з прав людини має робити більше подань до Конституційного Суду.

Нового омбудсмена, як очікується, Верховна Рада обере у березні.
XS
SM
MD
LG