Доступність посилання

ТОП новини

Суд вирішує терміни ознайомлення Тимошенко з матеріалами справи щодо ЄЕСУ


У Київському районному суді Харкова розглядається подання начальника слідчого відділу Головного управління СБУ у Харківській області Миколи Грабика щодо визначення термінів ознайомлення колишнього прем’єра Юлії Тимошенко та її захисту з матеріалами справи щодо діяльності корпорації ЄЕСУ.

Наразі справа налічує 72 томи. Як заявив у суді Микола Грабик, з 20 січня до 8 лютого Юлія Тимошенко не ознайомилася з «жодним аркушем» матеріалів справи, посилаючись на поганий стан здоров’я. Представник СБУ також повідомив, що захисник Тимошенко Сергій Власенко наразі ознайомлений із одним томом.

Представник прокуратури у цій справі Денис Фальченко заявив, що вважає за доцільне обмежити термін ознайомлення підсудної з матеріалами справи до 28 березня. І Фальченко, і Грабик вважають, що за один день і захисники, і сама Юлія Тимошенко можуть розглядати по два томи.

Наразі суддя Лідія Золотарьова пішла до нарадчої кімнати для ухвалення рішення.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, на сьогоднішнє засідання не з’явилися ані адвокат Тимошенко Власенко, ані один із її захисників, б’ютівець Андрій Кожем’якін, хоча, як зазначила суддя, їх про засідання повідомили заздалегідь.

На засіданні відсутня також сама Юлія Тимошенко. За даними суду, вона відмовилася бути присутньою на засіданні через поганий стан здоров’я.

Колишній прем’єр наразі відбуває покарання у Качанівській колонії Харкова.
XS
SM
MD
LG