Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко – у листі Януковичу: «не додумайтеся віддати газотранспортну систему»


Колишній прем’єр Юлія Тимошенко написала лист Президентові України Віктору Януковичу, в якому зокрема закликала главу держави не віддавати Росії газотранспортну систему. Текст листа оприлюднений на її офіційному сайті.

«Не додумайтеся віддати газотранспортну систему. Це наш останній стратегічний ресурс. Вас і приймають сьогодні в «Горках» тільки тому, що ця система досі належить Україні. Після її втрати у вас не залишиться жодного аргументу ані на свою користь, ані на користь країни», – зазначає у зверненні під назвою «Лист диктатору» Тимошенко і додає: «Подивіться на приклад Білорусі чи Молдови. Як тільки вони здали свої магістралі, відразу втратили будь-яку привабливість. Дружба закінчилася вмить, разом з дешевим газом».

Колишній прем’єр також назвала «найглибшим промахом» політики Віктора Януковича «згортання процесу об’єднання з Європою». «Не парафувавши 19 грудня угоду, ви відкинули країну назад на десятки років. Праця тисяч розумних та порядних людей через вас полетіла на смітник. Подумайте бодай про свої інтереси, якщо вже не про інтереси держави. У вас ніколи не вийде грати на протиріччях між Європою та Росією, як ви сподівалися. Бо і там, і там вас добре знають і адекватно оцінюють. Не з вашими природніми здібностями», – йдеться у листі.

«Кожен ваш крок, кожна ваша дія в зворотньому від Європи напрямку ослаблює і вас як президента, і Україну як державу. Зовсім не таємниця, що для декого слабкий та безпорадний президент України – кращий партнер. І поки-що, на жаль, ви цьому статусу відповідаєте бездоганно. Хоча я й не розумію, навіщо це вам», – наголошує Тимошенко.

Колишній прем’єр у своєму листі до Президента також пише, що «майбутнє України, безпека України, її інтереси» «лежать в європейській площині». «Та якщо хочете повернути собі бодай якесь політичне обличчя, поверніть Україну до європейської стратегії розвитку», – закликає Юлія Тимошенко Віктора Януковича.
XS
SM
MD
LG