Доступність посилання

ТОП новини

“Єдіноє отєчєство” в Одесі продовжить протести проти нової влади до 1 березня...


Петро Каландирець

Лідер організації "Єдіноє отєчєство" в оточеннеі палких прихильників Януковича
Одеса, 27 січня 2005 - Прихильники екс кандидата на посаду Президента України Віктора Януковича в Одесі заявили про намір продовжити акції протесту до 1 березня. Заяву про це лідер проросійської організації “Єдіноє отєчєство” Валерій Кауров передав Одеському міському голові Руслану Боделану.

До закликів “не визнавати Віктора Ющенка переможцем виборчих перегонів” представники організації “Єдіноє отєчєство” в Одесі додають ще одну – протест проти можливого затвердження Верховною Радою Юлії Тимошенко на посаді прем’єр – міністра України.

“Ми пригадуємо як Юлія Тимошенко погрожувала зробити Чорне море – червоним, одеський ринок “7 кілометр” порівняти з землею, Донбас оточити колючим дротом, а жінок Донбасу зробити стерильними, щоби не народжували справжніх патріотів. Ми пам’ятаємо її погрози реформувати силові структури, зробити їх покірними, а після цього, за допомогою репресій, притиснути всіх інакодумців... Такий прем’єр – ганьба для України. Юлю – Геть!”, йдеться у Заяві поширеній серед місцевих засобів масової інформації проросійською організацією “Єдіноє отєчєство”.

Народний депутат України, Почесний Голова УРП “Собор” Левко Лук’яненко, під час проведеної в Одесі прес конференції, назвав слова приписані у зверненні “Єдиного отєчєства” Юлії Тимошенко: “відвертою брехнею”.

Народний депутат України Левко Лук`яненко
Левко Лук’яненко: “Знаєте, є дуже добра приказка: “у брехні короткі ноги”. Отже, ця брехня виявиться і їм би мало бути соромно. А якщо вони сором втратили – їм можливо доведеться відповідати перед судом за таку нахабну брехню. З політичної точки зору я не розумію їхніх кроків. Янукович програв. Треба вміти не лише вигравати. Треба було б шляхетно привітати переможця і залишитися в цій країні. А він і його прихильники діють так наче грають у “ва банк”. Навіщо так брехати на владу, яка перемогла на виборах і яка хоче бути справедливою до всіх частин українського суспільства. Віктор Ющенко і Юлія Тимошенко не мають зла до тієї частини, яка голосувала не за Ющенка. Вони будуть справедливо ставитися до всіх верств українського суспільства і до усіх політичних партій. Але, не можна зловживати добротою Президента і його команди і ось так безмежно брехати”.

Левко Лук’яненко наголосив на необхідності рішуче реагувати на всі заклики до розколу України, які нині лунають у різних частинах Півдня та Сходу країни, зокрема в Одесі.

“Ці сепаратиські наміри слід пригасити, бо під ними немає жодної етнічної основи. Це політичні спекуляції людей, які не звикли програвати. Нова держава має розслідувати всі ці випадки і надати їм юридичну оцінку”, вважає почасний Голова Української Республіканської Партії “Собор”.

Проросійська організація “Єдіноє отєчєство” в Одесі і далі закликає протестувати проти визнання Віктора Ющенка новим Президентом України, “ставати на захист прихильників Віктора Януковича, протестувати проти зближення України з НАТО та ЄС, встановлювати намети у всіх містах Півдня – Сходу та Новоросії...”

Тим часом, Одеська обласна організація партії “Наша Україна” закликала Віктора Ющенка прискорити процес кадрових змін в Одесі і області, відправити у відставку нинішнього голову облдержадміністрації Сергія Гриневецького, якого партійці вважають “безпосереднім організатором фальсифікацій на користь Віктора Януковича під час голосування на минулих виборах Президента України в регіоні”.
XS
SM
MD
LG