Доступність посилання

ТОП новини

У США відзначили День батька


©Shutterstock
©Shutterstock

Цьогоріч святкування Дня батька в США затьмарила трагедія в Орландо

Цієї неділі в США відзначили День батька. Святкувати його в американських родинах почали ще на початку 20-го століття, однак офіційними національним святом він був проголошений лише в 1972-му році президентом США Ричардом Ніксоном. Цьогоріч святкування Дня батька в США затьмарило той факт, що відбувалося воно всього через тиждень після масової стрілянини в Орландо, у результаті чого загинуло 49 осіб, а ще 53 людини були поранені.

Вітаючи усіх американців із Днем батька, президент США Барак Обама закликав американські сім'ї любити одне одного. Одразу після цього Обама разом із дочками й дружиною відправився святкувати День батька до Йосемітського національного парку в Каліфорнії. Таким чином президент заохочує американські родини мандрувати й вести здоровий спосіб життя.

«Дивовижний день, правда? – звернувся Барак Обама до американців у Йосеміті. – І ми можемо насолодитися ним. Це найкращий спосіб відзначати День батька й батьківські вихідні».

Президент планує залишитися в Йосеміті до кінця неділі. А далі він знову повернеться до робочих буднів. Утім, він не єдиний, хто може стати прикладом для наслідування в США. Американець Міка Меєр також закликає людей мандрувати замість того, щоб відкладати це заняття на потім.

«Мій батько помер у віці 58 років, коли мені було всього 19. Він не дожив навіть до пенсії. Його смерть змусила мене задуматися, що життя дуже коротке й часто ми не отримуємо того часу, на який відкладаємо втілення наших мрій», – каже Міка Меєр.

Батько Міки любив мандрувати. Саме тому його нині вже 30-річний син планує вшанувати пам’ять тата, вирушивши в мандри національними парками США. В його списку 411 місць. Самих тільки парків він відвідає 59.

«Коли ми кажемо національні парки – насправді ми говоримо про значно ширше поняття, ніж просто парки. Це і національні узбережжя, й монументи, й історичні місця і навіть поля битв», – продовжує Міка.

Ці мандри не стануть для Міки першими. Після смерті батька, в пам’ять про нього він став вирушати у поїздки щороку.

«Один із уроків, який я виніс після передчасної смерті мого батька, це те, що життя надто коротке, щоб відмовлятися від своїх мрій. Цією поїздкою я хочу віддати належну шану мріям мого тата та й моїм власним і побачити дивовижні американські парки», – резюмує він.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG