Доступність посилання

ТОП новини

«Напад на журналістів – це виклик» – мер Одеси


Скріншот із відео камер спостереження
Скріншот із відео камер спостереження

В Одесі стріляли у місцевих журналістів. Внаслідок нападу постраждали два оператора та один журналіст

На знімальну групу одеського «7-го каналу» напали прямо біля приміщення редакції на вулиці Старопортофранківській. За інформацією правоохоронців, вдень 3 травня біля офісу каналу між працівникам ЗМІ та невідомими чоловіками сталася суперечка, яка переросла у бійку. Під час сутички нападники почали стріляти у журналістів з помпової рушниці.


Двоє операторів одеського «7-го каналу» Дмитро Бондаренко та Олексій Сорокін, а також журналіст Сергій Бандур постраждали внаслідок збройного нападу. Біля офісу редакції до працівників каналу підійшли троє невідомих чоловіків. Під час спілкування між ними виникла бійка, під час якої один з чоловіків вистрілив у журналіста з помпової рушниці. Старший лейтенант поліції Віктор Вдовін повідомив, що всього було здійснено два постріли. Після цього нападники зникли на автомобілі.

В результаті сутички у одного оператора – перелом стінки гайморової пазухи, у другого – перелом носа і струс мозку, а у журналіста – поранення голови і спини, пошкоджене вухо. Постраждалим надали медичну допомогу у міській лікарні. За словами лікарів, їхньому життю наразі нічого не загрожує.


Поліція: власник машини та рушниці – одна особа

У поліції встановили особу власника автомобіля «Хонда», на якому нападники втекли. Ним виявився житель міста Білгород-Дністровського. Рушниця, з якої стріляли у журналіста, теж зареєстрована на цього ж чоловіка. Правоохоронці повідомляють, що наразі тривають заходи щодо його затримання.

Редактор «7-го каналу» Олена Ротарі у коментарі Радіо Свобода розповіла, що напередодні сутички саме ця знімальна група працювала на місці одного з ДТП. І вже тоді нападники почали переслідувати журналістів.

«Нападники переслідували машину нашого оператора ще до цього. До цього група знімала ДТП, і там один із учасників пропонував гроші нашому оператору за вилучення відеоматеріалу», – розповідає працівниця каналу.


«Останнім часом в Одесі почастішали провокації» – мер Одеси

Геннадій Труханов
Геннадій Труханов

Міський голова Одеси Геннадій Труханов закликав правоохоронців якнайшвидше знайти нападників. «На жаль, останнім часом в Одесі почастішали провокації, мета яких – дестабілізація ситуації в місті. Напад на журналістів – це ще один виклик суспільно-політичній стабільності», – заявив він.

На думку виконувача обов’язків заступника голови Одеської ОДА Саші Боровика, такий інцидент став можливим через відсутність адекватної реакції на попередні прояви насилля.

Саша Боровик
Саша Боровик

«Насильство породжує насильство. Безкарність веде до ескалації. Відсутність адекватної реакції суспільства на один інцидент перетворює вулицю в небезпечну зону. Журналістам, особливо чесним і принциповим, часто дістається в першу чергу», – вважає він.

Водночас місцеві журналісти обурені тим, що стрілянина вдень майже в центрі міста сталася у той час, коли Одесу посилено продовжують патрулювати силовики. Працівники «7-го каналу» у своєму ефірі звернулися до голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі та до президента України Петра Порошенка з закликом звернути увагу та відреагувати на цей випадок.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG