Доступність посилання

ТОП новини

Путін телефонував Обамі з приводу Сирії, а почув про «Мінськ»


Барак Обама і Володимир Путін
Барак Обама і Володимир Путін

Барак Обама у телефонній розмові підкреслив важливість виконання спільними російсько-сепаратистськими силами забов’язань у межах мінських угод

Президент США Барак Обама провів телефонну розмову із президентом Росії Володимиром Путіним. Про це повідомляє сайт Білого дому. В адміністрації Барака Обами наголошують, що Кремль став ініціатором розмови про зусилля, спрямовані на загальне припинення насильства з боку сирійського режиму та його союзників з одного боку та збройної опозиції з іншого.

«Президент Обама привітав досягнення порозуміння між США, Росією та іншими партнерами в міжнародній групі підтримки Сирії на умовах, серед яких є і зупинення бойових дій. Президент Обама наголосив, що пріоритетом є забезпечити, щоб на угоду конструктивно відгукнулись і сирійський режим, і озброєна опозиція, а також – гарантувати її послідовне дотримання усіма сторонами з тим, щоб полегшити страждання сирійського народу, активізувати очолюваний ООН політичний процес та сконцентруватись на знищенні терористичного угруповання ІДІЛ», – повідомляє сайт Білого дому.

При цьому в ході розмови, яку ініціювала Москва, Обама підкреслив важливість виконання спільними російсько-сепаратистськими силами забов’язань у межах мінських угод, «зокрема дотримання режиму припинення вогню та надання спостережній місії ОБСЄ повного доступу до зони конфлікту вздовж міждержавного кордону».

«Президент підкреслив важливість досягнення угоди з приводу умов проведення вільних та чесних виборів у східній Україні, які б відповідали стандартам ОБСЄ», – повідомляє Білий дім.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG