Доступність посилання

ТОП новини

Гончаренко не має ніякого стосунку до подій в Одесі 2 травня – Геращенко


Олексій Гончаренко у неділю у Москві (фото з Facebook депутата)
Олексій Гончаренко у неділю у Москві (фото з Facebook депутата)

Радник голови МВС, народний депутат від «Народного фронту» Антон Геращенко заявляє, що український парламентар Олексій Гончаренко не має ніякого стосунку до трагічних подій в Одесі 2 травня 2014 року. Про це Геращенко написав у «Фейсбуці».

«На нього не було свідчень ані з однієї, ані з другої сторін протистояння під час тих подій», – наголосив радник міністра внутрішніх справ.

Слідчий комітет Росії у неділю повідомив, що затриманого на акції у Москві народного депутата України Олексія Гончаренка («Блок Петра Порошенка») допитують у рамках справи «про замах на вбивство і катування громадянина Російської Федерації під час трагічних подій в Одесі 2 травня 2014 року».

Антон Геращенко водночас наголосив, що серед загиблих чи постраждалих в Одесі 2 травня минулого року не було ані громадян Росії, ані громадян якихось інших держав, крім України.

Наразі Олексія Гончаренка утримують у поліцейському відділку у Москві.

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман назвав затримання Гончаренка порушенням Росією міжнародних норм.

Олексій Гончаренко – колишній голова Одеської облради, член парламентської делегації України у ПАРЄ. Він має дипломатичний імунітет.

2 травня 2014 року в Одесі внаслідок сутичок між проукраїнськими і проросійськими активістами загинули 46 людей. Більшість із них задихнулися під час пожежі в одеському Будинку профспілок.

XS
SM
MD
LG