Доступність посилання

ТОП новини

Савченко відмовилася від ін’єкцій глюкози – адвокат


Надія Савченко в суді, 10 лютого 2015 року
Надія Савченко в суді, 10 лютого 2015 року

Українська льотчиця Надія Савченко, яка голодує в московському СІЗО вже 68-у добу, відмовилася від ін’єкцій глюкози. Про це у коментарі Радіо Свобода повідомив її адвокат Микола Полозов.

«Проблема в тому, що в місцях, куди ставили катетери, виникло запалення вен. Туди ці катетери ставити не можна», – повідомив він.

За його словами, замість ін’єкцій глюкози їй пропонують пити «білковий коктейль».

Савченко відмовляється вживати будь-яку їжу, зазначив Полозов.

13 грудня 2014 року Савченко оголосила голодування і продовжує його дотепер. 29 січня її перевели до медсанчастини.

За повідомленням Федеральної служби виконання покарань Росії, напередодні українську льотчицю оглянули лікарі з Німеччини і визначили її стан здоров’я як задовільний.

Учора, 18 лютого, до Савченко не допустили українського лікаря. Савченко просить ПАРЄ забезпечити її незалежною комісією лікарів.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. Наприкінці червня сепаратисти захопили її в полон, перевезли через кордон і передали російським силовикам. Після цього Савченко взяли під варту в Росії. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їхньої смерті.

Наприкінці січня слідчі повідомили Савченко про відкриття проти неї нової кримінальної справи – про незаконний перетин кордону.

XS
SM
MD
LG