Доступність посилання

ТОП новини

У Києві освятили пам’ятник Героям Небесної Сотні


КПІ відкрив пам'ятник Героям Небесної Сотні
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:12 0:00

КПІ відкрив пам'ятник Героям Небесної Сотні

У День Незалежності України, 24 серпня, глава Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) освятив пам’ятник Героям Небесної Сотні. Пам’ятник у вигляді козацького хреста знаходиться біля новозбудованого міжконфесійного храму на честь святителя Миколи Чудотворця, що поруч із гуртожитком КПІ.

«Для того, щоб віддати своє життя за Батьківщину треба мати свободу, і нехай ця жертва буде знаком того, що ми лишаємося і будемо завжди свобідними людьми у вільній, незалежній Державі» – сказав Святослав.

Під час урочистого молебню пролунав передзвін з пересувної дзвіниці – корельйону.

Ініціаторами відкриття монументу стали працівники та студенти Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут».

Тіло студента Юрія Поправка було знайдено у річці біля Слов’янська, Донецької області разом із тілом депутата Віталія Рибака у квітні 2014 року. Хлопця зараховують до Героїв Небесної Сотні.

18-20 лютого 2014 року в районі вулиці Інститутської в Києві під час масових протистоянь загинули понад 100 євромайданівців. Загиблих назвали Героями Небесної Сотні.

XS
SM
MD
LG