Доступність посилання

ТОП новини

Порошенка закликали ветувати ухвалений Радою закон про переселенців


Слід ветувати закон про вимушених переселенців – експерти
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:49 0:00

Низка експертів звернулася до президента України Петра Порошенка з закликом накласти вето на закон про вимушених переселенців. Відповідне звернення було оприлюднене сьогодні у Києві.

Зокрема, співкоординатор громадського союзу «Координаційна рада організацій вимушених переселенців з Криму» Сергій Ковальський заявив, що підписання президентом цього закону може призвести до «соціальної катастрофи». «Нас знову намагаються, як би це коректніше сказати, обдурити. Знову намагаються на нас зекономити, відтягнути час, перекласти відповідальність на невизначених осіб», – зазначив експерт.

Голова Центру громадянської просвіти «Альменда» Ольга Скрипник наголосила, що закон, ухвалений у парламенті, містить багато суперечливих пунктів. Зокрема, термін «вимушені мігранти», який закріплюється за переселенцями, є, за словам фахівця, двозначним і не має визначення у міжнародному законодавстві. Окрім того, закон не передбачає виділення коштів для допомоги переселенцям та не визначає, куди людям звертатися за допомогою.

Верховна Рада 19 червня ухвалила закон про правовий статус осіб, які вимушені залишити місця проживання внаслідок тимчасової окупації Автономної Республіки Крим та Севастополя та обставин, пов’язаних із проведенням антитерористичної операції на території України (№4998-1).

XS
SM
MD
LG