Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: бойовики порушували перемир’я 52 рази, загинули 18 людей


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що з 20 червня зафіксовано 52 випадки порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків, внаслідок яких загинули 18 людей, поранені 27.

Як повідомляє прес-служба глави держави, про це Порошенко сказав під час телефонної розмови у чотирьохсторонньому форматі з канцлером Німеччини Анґелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом і президентом Росії Володимиром Путіним.

Глава держави також заявив, що рішення Ради Федерації Росії зі скасування дозволу на використання російських військ на території України є позитивним сигналом на шляху реалізації мирного плану. При цьому Порошенко наголосив, що сьогодні Україна очікує на реальні дії з боку Росії, які сприятимуть подальшій стабілізації ситуації на Донбасі. Глава держави закликав президента Росії вжити конкретних заходів із припинення постачання бойовикам зброї й техніки через кордон України.

За даними прес-служби, президент Росії підтримав пропозицію Петра Порошенка про запровадження режиму припинення вогню і його моніторингу.

Порошенко наголосив, що реалізація мирного плану і забезпечення контролю всього периметру кордону можлива за умов присутності спостерігачів ОБСЄ, включно з представниками Росії.

За підсумками розмови канцлер Німеччини запропонувала підтримати кілька спільних кроків: забезпечення системи моніторингу з елементами контролю (стосується блокпостів і передачі пунктів пропуску на українсько-російському кордоні) за участі спостерігачів ОБСЄ, включно із представниками Росії на час припинення вогню; продовження переговорів тристоронньої контактної групи 26 червня цього року; обмін списками заручників і публічні заяви керівництва Росії щодо звільнення людей до всіх, хто зараз їх утримує.

XS
SM
MD
LG