Доступність посилання

ТОП новини

ДЕЗА ДНЯ: 9 червня. ЗМІ Росії: Українські вояки зрівняли селище Семенівка з землею


Портрет Путіна в ОДА Луганська
Портрет Путіна в ОДА Луганська
Російський телеканал повідомив про знищення українськими військовими селища Семенівка на Донбасі. Мовляв, його зрівняли з землею, а українські військові проводять свідому кампанію геноциду проти місцевого населення. Семенівка розташована десь в 20 кілометрах на південь від Словянська, поруч із Краматорськом у Донецькій області. Що ж відбувається насправді – чи дійсно селище знищено повністю?

Про начебто повне знищення Семенівки розповів російський телеканал LifeNews, зв’язавшись із керівником інформаційного центру так званого «Південно-Східного фронту» Костянтином Книриком.

«Селище Семенівка знищене повністю, не залишилось жодної вцілілої будівлі. Зараз з усією серйозністю можна сказати, що відбувається геноцид мирного населення – зруйновані заводи, знищена автомобільна станція, не працює мобільний зв’язок, – розповідає Книрик телеглядачам LifeNews, – На блокпостах радикали говорять жінкам та дітям, які залишають місто, залякуючи їх: «Повертайтесь назад, ми будемо вас зараз бомбити».

Костянтин Книрик ще раз акцентував увагу російських телеглядачів на слові «геноцид». «Відбувається геноцид власного народу і фактом доказу цього є відсутність медикаментів у місті. Ніхто не думав, що влада буде здатна на такі звірства проти мирного населення», додав речник у телевізійному виступі на російському каналі.А російська газета «Комсомольская правда» вмістила інформацію під заголовком: «Українські військові розбомбили Семенівку: є жертви серед мирного населення». В ній говориться: «Українські військові продовжують розстрілювати мирних мешканців південного сходу України. На цей раз значно постраждала Семенівка, яку Нацгвардія розбомбила сьогодні вранці».

Свою інформацію «Комсомольская правда» побудувала на словах одного з лідерів так званої «Донецької народної республіки» Ігоря Гіркіна (Стрєлкова).

Радіо Свобода зателефонувала до генерала Олександра Размазніна, виконувача обов’язків голови Управління по роботі з особовим складом Збройних сил України. Він заперечив знищення Семенівки українським військом під час Антитерористичної операції на Донбасі.
Ми перебуваємо на своїй землі. Нас підтримує місцеве населення. Ми не переходили кордону і не намагалися захопити чужу землю

«Я скажу, що ця інформація є неправдивою, тому що ніхто не знищував Семенівку. В Семенівці знищують тих, хто вбиває мирне населення, хто займається тортурами стосовно мирного населення. Семенівка залишалась як населений пункт і геноциду українського народу, громадян нашої держави ніхто не здійснює», – сказав Размазнін в інтерв’ю.

«Ми перебуваємо на своїй землі. Нас підтримує місцеве населення. Ми не переходили кордону і не намагалися захопити чужу землю і чужу територію. На превеликий жаль, те, що здійснюється сусідами нашої держави на нашій території – це неправедно, необ’єктивно і злочинно. Тому інформація не відповідає дійсності. І заяви, що їх роблять засоби масової інформації Росії, є надуманими», – додав генерал.

Олександр Размазнін також категорично спростував звинувачення, які пролунали на російському телеканалі щодо політики геноциду проти мешканців Донбасу, що її нібито здійснює українська армія та силовики. Його аргумент: як може українське військо здійснювати геноцид коли йдеться про власний народ, про своїх людей, адже мешканці Донбасу – громадяни України і, так би мовити, одноплемінники.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG