Доступність посилання

ТОП новини

Кримські українці турбуються за свою газету


Кримські українці стурбовані долею єдиної україномовної газети Криму «Кримська світлиця»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:17 0:00

Кримські українці стурбовані долею єдиної україномовної газети Криму «Кримська світлиця»

Представники української громади Криму закликають офіційний Київ підтримати газету «Кримська світлиця», яка видається в умовах анексії півострова. Вони стурбовані можливим припиненням виходу єдиного в окупованому регіоні україномовного видання. Представник української громади в Криму Петро Вольвач зазначив, що створення газети «Кримська світлиця» – це одне з досягнень української громади Криму за роки незалежності.

«Закриття такої газети буде рівноцінне припиненню української думки в Криму. Це була трибуна для місцевих авторів. Завдяки цій газеті виросла ціла плеяда відомих публіцистів», – сказав Петро Вольвач.

Тому, вважає представник української громади, якщо київська влада думає про долю українського населення, про долю українських патріотів, вона повинна зробити все, щоб зберегти цю газету.

«Адже безперечно, що цього приміщення газету позбавлять – і де вона буде видаватися? Вона не може виходити в підпіллі», – наголосив Петро Вольвач.

Колектив видання тримається з останніх сил – редактор

Газета «Кримська світлиця» – єдине україномовне видання Криму – практично «сидить на валізах», заявив редактор газети Віктор Качула і додав, що працівники газети, як і кілька років тому, готові в будь-який час зустріти опечатані двері і знову робити її у «військово-польових» умовах.

«Навчені гірким досвідом, коли були заблоковані редакція і архів газети, ми зробили кроки на випередження, так сказати, роздали техніку людям. Працюємо, в основному, вдома, а в редакції збираємося як в штабі, обговорити план номеру і план подальших дій», – зазначив Качула.

За словами редактора газети, її існування необхідне українській громаді Криму і всій Україні, тому що це джерело інформації про справжню ситуацію на півострові зсередини. Працівники газети сподіваються, що українська держава, в особі міністра культури України Євгена Нищука, незважаючи на вкрай важку фінансову і організаційну ситуацію, знайде можливість підтримати газету. Колектив видання тримається з останніх сил, але готовий не здаватися до останнього.

Крім того, Віктор Качула зазначив, що газеті потрібно виходити частіше. «Якщо у нашої влади, мудрої, є усвідомлення того, що Крим наш, український, але за нього треба дуже поборотися, то я думаю, що вона допоможе газеті», – зазначив редактор.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG