Доступність посилання

ТОП новини

Джемілєв: я скажу Путіну, щоб він забрав війська


Мустафа Джемілєв
Мустафа Джемілєв
Народний депутат України, багаторічний лідер Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв має намір заявити президенту Росії Володимиру Путіну про необхідність виведення російських військ з території Криму. Про це Джемілєв сказав в інтерв’ю татарській редакції Радіо Свобода.

«Головна умова – щоб з нашої території вивели російські війська. А далі можемо вже про все говорити. Я вважаю, що ні декларації, ні постанови щодо кримських татар не мають юридичної сили, оскільки Верховна Рада Криму нелегітимна, бо вона повелася як сепаратистська структура. Ми маленький народ, ми воювати сам на сам з Росією не збираємося», – сказав Джемілєв.

Мустафа Джемілєв прибув до Москви ввечері 11 березня. Він уже мав розмови з послами України і Туреччини в Росії.

Лідер кримських татар поїхав до Москви на запрошення колишнього президента Татарстану Мінтімера Шаймієва, який запропонував йому організувати зустріч із президентом Росії Володимиром Путіним.

Мустафа Джемілєв сказав, що обговорив цю пропозицію з прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком й отримав згоду на те, щоб поспілкуватися з президентом Путіним про відведення російських військових з Криму.
XS
SM
MD
LG