Доступність посилання

ТОП новини

Свідкові у справі львівського фотографа Гавриліва погрожують розправою – брат затриманого


Свідкові, який погодився виступити 5 лютого в суді у справі про побиття львівського фотографа Мар’яна Гавриліва, невідомі погрожують фізичною розправою. Про це Радіо Свобода повідомив брат фотографа Михайло Гаврилів.

«Свідкові і його рідним погрожують аж до розправи над ними, якщо він свідчитиме у суді. Цей чоловік погодився прийти у суд, його охороняють майданівці», – розповів він.

Львівський фотограф Мар’ян Гаврилів 22 січня фотографував сутички на вулиці Грушевського. Тоді разом із іншими людьми його затримав «Беркут». Зі слів Гавриліва, «Беркут» вивіз його за місто і побив, а вже потім доправив в Оболонський райвідділ міліції.

24 січня, згідно з судовим рішенням, Мар’яну Гавриліву обрано запобіжний захід – 2 місяці арешту.

5 лютого в Апеляційному суді Києва відбудеться розгляд справи Мар’яна Гавриліва. За словами брата, його звинувачують у незаконному володінні зброєю. У Мар’яна Гавриліва був при собі пневматичний пістолет і усі необхідні на нього документи.

«Брат зараз у лікарні швидкої допомоги. Я бачив його кілька хвилин. Синці на обличчі зникли, але все лице жовте, ніс розтрощений, має черепно-мозкову травму, у нього стає гіршим зір на одному оці. Навряд чи його доставлять у суд, бо стан брата важкий», – розповів Михайло Гаврилів.
XS
SM
MD
LG