Доступність посилання

ТОП новини

ВАСУ відхилив один з позовів про скасування помилування Луценка


Юрій Луценко
Юрій Луценко
Вищий адміністративний суд відмовився взяти до розгляду один із позовів з вимогою визнати незаконним указ президента Віктора Януковича про помилування екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Про це повідомляє прес-служба суду.

«24 жовтня 2013 року Вищий адміністративний суд України ухвалив рішення повернути позивачу (громадянину N) позовну заяву про визнання незаконним і скасування указу президента України від 07.04.2013 «Про помилування засуджених» у частині помилування Луценка Ю.В., а також про зобов’язання Державної пенітенціарної служби України доставити Луценка Ю.В. в Менську виправну колонію №91 Чернігівської області для продовження відбування покарання», – йдеться в повідомленні.

У ВАСУ нагадали, що 7 жовтня до суду надійшло дві позовні заяви щодо визнання незаконним указу президента стосовно помилування Луценка від «громадянина N та громадянина D». Згодом суд, перевіривши відповідні позовні заяви, дійшов висновку, що їх подали без додержання вимог і встановив для обох позивачів строк для усунення недоліків позовних заяв до 23 жовтня 2013 року.

«У встановлений термін до Вищого адміністративного суду надійшла заява, у якій позивач (громадянин N) пояснив, що «обґрунтованість позовних вимог була сформульована в міру розуміння ним викладених в позові правовідносин, а тому позовна заява є повною та обґрунтованою», – йдеться в повідомленні суду.

Проте ВАСУ дійшов висновку, що зазначені пояснення позивача не свідчать про виконання ухвали суду про усунення недоліків позовної заяви.

Як випливає з тексту судового рішення, позивач не навів документальне і нормативне обґрунтування вимог до відповідача і не зазначив, чим саме оскаржуваний указ президента України порушує його особисті права свободи чи охоронювані законом інтереси.

Щодо позовної заяви громадянина D, рішення за цим позовом суд наразі не ухвалив.

Президент Янукович помилував Луценка 7 квітня цього року.
XS
SM
MD
LG