Доступність посилання

ТОП новини

Кокс і Квасневський передали Януковичу прохання помилувати Тимошенко – Власенко


Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко
Екс-президент Польщі Александр Квасневський і колишній президент Європейського парламенту Пет Кокс передали екс-прем’єру Юлії Тимошенко пропозицію про лікування в Німеччині, і екс-прем’єр її прийняла. Про це повідомив захисник Тимошенко Сергій Власенко, який сьогодні в Києві зачитав її заяву.

Водночас Тимошенко запевнила, що не проситиме політичного притулку. Також екс-прем’єр наголосила, що згодна на лікування в Німеччині не тому, що не довіряє українським лікарям і медичному персоналу. Вона подякувала лікарям, медсестрам, реабілітологам і всім, хто їй допомагає в харківській лікарні.

За словами Власенка, Кокс і Квасневський також передали президентові України Віктору Януковичу прохання про помилування Тимошенко.

«Кілька годин тому в мене відбулася зустріч із представниками місії Європейського парламенту Петом Коксом і Александром Квасневським. Я маю дозвіл від них повідомити вам про те, що сьогодні під час зустрічі з Віктором Януковичем для юридичної легалізації можливості виїзду Тимошенко за кордон Кокс і Квасневський подали підписане ними клопотання про помилування Юлії Тимошенко», – сказав Власенко.

Юлія Тимошенко відбуває 7-річне ув’язнення у справі про укладення газових контрактів із Росією в 2009 році. На даний час вона перебуває в лікарні Харкова. Її соратники неодноразово заявляли про необхідність дозволу для Тимошенко виїхати на лікування за кордон. Президент Віктор Янукович заявляв, що не має правових механізмів вирішити питання екс-прем’єра. Справу Тимошенко називають одним із каменів спотикання на шляху до підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС.
XS
SM
MD
LG