Доступність посилання

ТОП новини

Українцеві у Британії висунули звинувачення в убивстві


Могаммед Салім, архівне фото
Могаммед Салім, архівне фото
Поліція графства Західний Мідленд у Великій Британії повідомила, що в понеділок увечері висунула звинувачення за протитерористичним законодавством у вбивстві громадянинові України Павлові Лапшину, аспірантові з Дніпропетровська. У вівторок він має постати перед судом у Лондоні.

25-річного українця 20 липня взяли під арешт через підозру в убивстві 82-річного пенсіонера з міста Бірмінгема Могаммеда Саліма, мусульманина за вірою, якого зарізали 29 квітня, коли той повертався з молитви в мечеті.

Затримали його ще 18 липня у зв’язку з підозрою про його причетність до двох вибухів, які сталися недалеко від мечетей в околицях Бірмінгема; після цього з’ясувалося, що був і третій такий вибух.

Поліція співпрацює з українською стороною, щоб дізнатися більше про минуле Павла Лапшина, і слідча група протитерористичного підрозділу поліції Західного Мідленду має намір наступними днями вирушити до України, мовиться в повідомленні.

Також тривають допити арештованого щодо вибухів біля мечетей у Волсоллі 21 червня, Вулвергамптоні 28 червня і Тіптоні 12 липня. Звинувачень через це Лапшину ще не висували.

Як повідомляла поліція раніше в понеділок, іще одного, 22-річного українця, якого затримували 18 липня разом із Лапшиним, у неділю ввечері звільнили з-під варти, і тепер він співпрацює зі слідством як свідок.

Британська преса раніше писала, що двоє українців, про яких ідеться, – студенти інженерних спеціальностей, які прибули до Британії на стажування в компанії розробки комп’ютерного програмового забезпечення Delcam; за словами керівників компанії, один із них пробув у Британії чотири місяці, інший два.
XS
SM
MD
LG