Доступність посилання

ТОП новини

Комітет захисту журналістів закликає розслідувати напад на журналіста у Вінниці


Українська влада має знайти нападників, які побили журналіста у Вінниці, заявляє Комітет захисту журналістів.

Троє невідомих побили Тараса Чорноівана, головного редактора місцевого новинного вебсайту «Тарасова правда» в центрі Вінниці ввечері 5 березня, йдеться в повідомленні комітету з посиланням на Інститут масової інформації. За повідомленням, нападники не взяли нічого з речей журналіста.

Із поламаними ребрами і вибитими зубами, струсом мозку, травмою грудини і численними забиттями Чорноіван потрапив до лікарні. За фактом події почали розслідування.

«Ми стурбовані цим жахливим нападом і закликаємо місцеву владу покарати винних», – представник комітету в Європі і Центральній Азії Музаффар Сулейманов. За його словами, детальне, прозоре й ефективне розслідування покаже відданість влади свободі слова і верховенству права.

За повідомленням Комітету захисту журналістів, Чорноіван відомий своїми публікаціями про корупцію місцевої влади. Сам журналіст заявляє, що пов’язує цей напад із серією статей, в яких колишнього голову ОДА Олександра Домбровського звинувачують у фальсифікаціях на останніх парламентських виборах.

Домбровський пройшов до парламенту, але Вищий адмінсуд минулого місяця вирішив достроково припинити його депутатські повноваження.

В останньому номері газети «Тарасова правда» був надрукований колаж, на якому Домбровський зображений на унітазі. Картинку супроводжує критична стаття.

Речник Домбровського заперечив причетність останнього до нападу.
XS
SM
MD
LG