Доступність посилання

ТОП новини

Рада безпеки ООН засудила ядерне випробування Північної Кореї і пообіцяла відповідь


На екрані в Метеорологічному агентстві Південної Кореї показують місце ядерного вибуху на Півночі, 12 лютого 2013 року
На екрані в Метеорологічному агентстві Південної Кореї показують місце ядерного вибуху на Півночі, 12 лютого 2013 року
Рада безпеки ООН, яка збиралася в вівторок на термінове засідання через нове ядерне випробування Північної Кореї, рішуче засудила його.

Як заявив міністр закордонних справ Південної Кореї, яка нині головує в Раді безпеки, Кім Сон Хван, далі цей найвищий орган ООН розгляне «належні заходи» у відповідь на випробування, яке, нагадав він, є грубим порушенням попередніх резолюцій Ради безпеки.

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун знову повторив у вівторок свій заклик до Північної Кореї відмовитися від програми створення ядерної зброї.

Тим часом посол США в ООН Сюзан Райс заявила, що Вашингтон і його союзники домагатимуться далі розширити міжнародні санкції, накладені на Пхеньян після попередніх двох таких випробувань у 2009 і 2006 роках.

Із засудженням нинішнього випробування виступила вже ціла низка країн, зокрема, й Китай, який є фактично головним союзником північнокорейського режиму, а також Україна.

У вівторок Північна Корея оголосила, що успішно здійснила випробування ядерного вибухового пристрою, вже третє. За заявою Пхеньяна, це лише один із цілої низки «реальних контрзаходів» у відповідь на «гангстерські акції США» проти попереднього північнокорейського ракетного пуску, який їй теж заборонений резолюціями ООН.
XS
SM
MD
LG