Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисник заявляє, що просить притулку в Росії після замаху


Дніпропетровський громадський активіст Микола Кожушко, який є керівником Дніпропетровської обласної дитячої правозахисної організації «Допоможемо дітям», заявляє, що просить політичного притулку в Росії після замаху на його життя. Про це Микола Кожушко повідомив сьогодні Радіо Свобода.

За його словами, замах на його життя було скоєно під час його перебування в одній із лікарень міста. Як розповів Кожушко, після цього він був змушений залишити лікарню й покинути територію України.

Кожушко підозрює, що замах на нього могли замовити люди, причетні до викритої ним афери з перепродажем квартир, призначених для дітей-сиріт.

«Я спрямував листа президенту Російської Федерації, аби він надав мені політичний притулок у Російській Федерації. Зараз у мене статус такий: три місяці я можу перебувати в Росії як громадянин України», – повідомив Радіо Свобода Кожушко.

Водночас в обласному управлінні міліції Радіо Свобода телефоном у понеділок не підтвердили, але й не спростували інформацію про замах на активіста. Радіо Свобода готує офіційний інформаційний запит до правоохоронних органів.

Раніше Микола Кожушко вдався до голодування проти недотримання прав дітей та сімей з дітьми в регіоні. У Дніпропетровській міськраді тоді заявили, що в місті не зафіксовано таких фактів.
XS
SM
MD
LG