Доступність посилання

ТОП новини

Курултай кримськотатарського народу проходить у Сімферополі


Дуа – подячна мусульманська молитва. Курултай кримських татар, Сімферополь
Дуа – подячна мусульманська молитва. Курултай кримських татар, Сімферополь
У Сімферополі в суботу проходить Курултай (загальнонаціональний з’їзд) кримськотатарського народу 5-го скликання.

Основним питанням порядку денного є затвердження нового Положення про вибори делегатів Курултаю кримськотатарського народу. Також, як повідомляє портал Кримськотатарське питання online, на сесії очікується ухвалення звернення Курултаю до Президента України Віктора Януковича стосовно головування України в ОБСЄ та заяви у зв’язку з виступом сталіністів у Сімферополі 21 грудня 2012 року

Муфтій мусульман Криму хаджі Еміралі Аблаєв (в центрі)
Муфтій мусульман Криму хаджі Еміралі Аблаєв (в центрі)

У роботі з’їзду беруть участь близько 200 делегатів, представники влади і громадськості, а також гості і дипломати із США, Туреччини, Азербайджану, Росії, Румунії, Польщі.

Курултай благословив муфтій мусульман Криму хаджі Еміралі Аблаєв, він прочитав дуа – подячну молитву.

На початку роботи Курултаю приміщення, де він проходить, пікетували представники однієї з опозиційних Меджлісу громадсько-політичних організацій кримських татар. Близько двох десятків молодих хлопців ховали обличчя за антимеджлісівськими плакатами.

Прямі включення з Курултаю робить перший кримськотатарський телеканал АТР.

Перший історичний Курултай пройшов 1917 року, майже усі його делегати були знищені комуністами. Сучасна система загальнонаціональних з’їздів кримських татар була відроджена у червні 1991 року, кали пройшов Курултай 2-го скликання. Меджліс, який обирається на Курултаї з 1991 року, незмінно очолює колишній дисидент Мустафа Джемілєв.
XS
SM
MD
LG