Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура заявляє про нові обставини у справі нігерійця Олаолу


Правозахисники і громадські активісти Луганська влаштували акцію біля прокуратури Луганської області. Вони знову висловили підтримку нігерійському студентові Фемі Олаолу, який уже понад рік перебуває в СІЗО.

Під стіни прокуратури прийшло близько десяти людей, небайдужих до долі нігерійця, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Двоє перевдягнених в костюми Дідів Морозів зібрали для Фемі Олаолу заздалегідь підготовлені подарунки, які передадуть до СІЗО. У мішок також поклали новорічні листівки, які на знак підтримки нігерійцеві надіслали з Німеччини.

«В обласній прокуратурі – новий прокурор, і він має по-іншому подивитися на речі. Сьогодні ми вирішили зібрати подарунки перед прокуратурою і сказати, що хтось гідний подарунка, а хтось – ні. І нам хотілося б, щоб прокуратура наступного року теж отримала від нас подарунок», – сказав громадський активіст Ярослав Мінкін, який виступав у ролі Діда Мороза.

Водночас у прокуратурі Луганської області сьогодні розповіли, що у справі нігерійського студента з’явилися нові обставини. Під час завтрашнього судового засідання державний обвинувач внесе постанову про зміну обвинувачення. Фемі Олаолу будуть звинувачувати не в замаху на вбивство двох і більше осіб, а в замаху на вбивство з хуліганських мотивів. Також не підтвердився факт про те, що підсудний завдав одному з постраждалих вогнепальне поранення.

«Це може пом’якшити покарання», – сказав речник обласної прокуратури Ігор Негієвич.

5 листопада 2011 року відбулася бійка між нігерійським студентом Фемі Олаолу та групою молодих людей. В результаті бійки троє хлопців та одна дівчина були поранені. Фемі Олаолу заявляє, що він лише захищався.

На думку правозахисників, під час розслідування справи слідчі органи допустили низку порушень.

Також дехто з правозахисників вважає, що справа виглядає як залякування іноземців.

Раніше в прокуратурі Луганської області заявили, що адвокати Фемі Олаолу та правозахисники через медіа чинять тиск на суд.
XS
SM
MD
LG