Доступність посилання

ТОП новини

ВО «Свобода» хоче повернути у паспорт графу «національність»


Руслан Кошулинський
Руслан Кошулинський
Заступник голови Верховної Ради, свободівець Руслан Кошулинський повідомив Радіо Свобода, що його політична сила хоче законодавчо повернути у паспорти графу «національність».

«Маю доброго знайомого – грузина. Я питаю: Джумбер, а чому ти голосуєш за «Свободу»? На що він відповідає: «У мене є двоє дітей, так сталося, що я живу в Україні, в мене дружина – українка, ви дали мені можливість заробити (тобто стіл і до столу), ви дали мені дах над головою, мої діти вчать грузинську (я їх вчу грузинської) і українську, ми ходимо до своєї церкви, але коли їм буде 16 років, я хочу, щоб вони отримали паспорт громадянина України і з тим паспортом проїхали до своїх дідуся і бабусі в Грузію і там було написано – «грузин» у графі національність. Саме тому я за Вас голосую». Я тисну руку цій людині, бо вона поважає своїх батьків, вона шанує свою традицію, вона шанує свою культуру, і шанує культуру українців, на чиїй землі вона мешкає. Тому законопроект про графу в паспорті «національність» також буде», – заявив віце-спікер.

Крім того, за словами Кошулинського, його політична сила планує врегулювати відносини держави і нацменшин.

«Якщо ми порівняємо українське законодавство щодо національних меншин і однієї з країн Євросоюзу, наприклад, Угорщини, ви побачите, наскільки безправні в нас є представники національних меншин. Тому хочемо хоча б привести до європейської норми відносини держави і національних меншин. І такий законопроект у нас буде», – сказав Кошулинський.
XS
SM
MD
LG