Доступність посилання

ТОП новини

Пікет проти гомофобії й на захист права на зібрання оточила міліція, 8 затриманих (ФОТО)


Пікет проти законодавчих ініціатив щодо заборони пропаганди гомосексуалізму, а також свободи мирних зібрань провели громадські активісти у Києві на бульварі Шевченка. На думку протестувальників, законопроекти значно обмежують права людини та фактично запроваджують в Україні цензуру.

На початку акції учасникам намагалися зашкодити, трапилася сутичка, в результаті чого вісьмох осіб затримали. Шестеро з них – учасники акції, зокрема й правозахисник Володимир Чемерис. Є інформація, що їх повезли до Шевченківського райвідділку.

За словами організаторів акції, спочатку пікет планували провести на Хрещатику, потім перенесли на бульвар Шевченка. Учасники мали намір пройти маршем від Бессарабської площі до парку Шевченка. Але на початку бульвару їх оточила міліція, не дозволяючи ні пройти далі, ані повернутися назад.

«Акцію заборонили вдруге. Вчора пізно ввечері був суд за позовом КМДА. Сьогодні ми знову подали заявку, змінивши місце», – пояснила учасника пікету Ніна Потарська.

На очільницю організації «Інсайт» Олену Шевченко як організатора акції склали адміністративний протокол. Після сутички до протестувальників нікого не пускали, хоча за спинами беркутівців стояв натовп, деякий час через це не могли розійтися й самі учасники.
XS
SM
MD
LG