Доступність посилання

ТОП новини

Президент звертається до Нацради з телерадіомовлення через «ТВі»


Президент Віктор Янукович звернувся до членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення з проханням терміново розібратися із ситуацією, що склалася навколо телеканалу «ТВі», повідомила в понеділок прес-служба голови держави.

За цим повідомленням, він висловив своє занепокоєння щодо інформації про перешкоджання виходові в ефір та комерційній діяльності телеканалу. Янукович закликав Нацраду уважно розглянути всі заяви керівництва та співробітників «ТВі» щодо конфліктів із державними органами та комерційними структурами.

Телеканал «ТВі», що критично налаштований щодо влади і називає себе «останнім непідконтрольним владі», останні понад два місяці зазнавав низки кроків, які він розцінив як тиск і переслідування.

Зокрема, проти генерального директора телеканалу Миколи Княжицького порушували кримінальну справу за статтею про ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі; пізніше її закрили.

Сам телеканал припинили транслювати цілком чи перевели в дорожчі пакети кількадесят мереж кабельного телебачення, які були єдиним засобом поширення телесигналу каналу.

Княжицький стверджував, що так вони вчинили за прямою вказівкою Нацради. У Нацраді заперечили це звинувачення і заявили, що конфлікт із кабельними мережами суто господарський, а не політичний.
XS
SM
MD
LG