Доступність посилання

ТОП новини

П’ятеро українських переможців Олімпіади безкоштовно отримають житло


Олімпійські чемпіонки Яна Дементьєва, Наталя Довгодько, Анастасія Коженкова, Катерина Тарасенко
Олімпійські чемпіонки Яна Дементьєва, Наталя Довгодько, Анастасія Коженкова, Катерина Тарасенко
У Дніпропетровську сьогодні виділили 1,7 мільйона гривень на придбання нових квартир п’ятьом спортсменам регіону, які здобули медалі на Олімпійських іграх у Лондоні. Відповідне рішення ухвалене на черговій сесії обласної ради.

Згідно з документом, олімпійські чемпіонки Яна Дементьєва, Наталя Довгодько, Анастасія Коженкова, Катерина Тарасенко та призер Олімпіади Олександр П’ятниця отримають квартири в новобудові на житловому масиві «Лівобережний-3» у Дніпропетровську. Це приблизно за 10 кілометрів від центру.

За уточненням з облдержадміністрації, «золоті» призерки отримають 3-кімнатні квартири, а «срібний» призер – двокімнатну. На честь спортсменів будинок планують назвати «Олімпійським».

Раніше у Львівській обласній раді повідомили, що виділять 125 тисяч гривень на преміювання Олімпійської чемпіонки Яни Шемякіної, яка принесла Україні перше «золото» Олімпіади-2012. У Запорізькій області призери й учасники Олімпіади отримали цінні подарунки та грамоти облдержадміністрації.

1 серпня 2012 року четвірка спортсменок з Дніпропетровщини перемогла на Олімпіаді у фінальних змаганнях з академічного веслування. Вперше за історію незалежності України спортсменки вибороли олімпійське золото з академічного веслування. А спортсмен Олександр П’ятниця став срібним призером Олімпіади з метання спису.
XS
SM
MD
LG