Доступність посилання

ТОП новини

Янукович зустрічається з пресою у 6 разів рідше, ніж Кучма?


Київ – Сьогодні має відбутися підсумкова прес-конференція Президента України Віктора Януковича. Це буде лише друга зустріч глави держави з широким колом журналістів протягом нинішнього року. І всупереч докорам преси щодо закритості Віктора Януковича, в Адміністрації Президента переконують, що Україна дізнається відповіді на всі ключові запитання.

Віктор Янукович готовий відповісти на будь-які запитання будь-якого акредитованого журналіста, запевняють в Адміністрації Президента. Водночас представники мас-медіа нарікають на те, що не часто мають нагоду дізнатися позицію Президента з того чи іншого питання. А підчас прес-конференцій, що проводять двічі на рік, часу для всіх журналістів та всіх запитань бракує. За словами колишньої речниці Президента Леоніда Кучми Олени Громницької, нинішній глава держави зустрічається з представниками засобів масової інформації у шість разів рідше, ніж її колишній шеф.

«У інформаційній сфері усе те, що зараз Президент робить раз на півроку, в нас було раз на місяць. Звичайно, що голова держави не може коментувати усе – це було б неправильно. Але з огляду на особливість нашої держави, на перехідний період, в якому ми тривалий час існуємо, спілкування і взаємодія з журналістами має бути. Вона дає можливість бути зрозумілим. Цього робиться дуже мало», – зазначила у коментарі для Радіо Свобода Громницька.

Янукович готується до неприємних запитань

Утім, керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації Президента України Денис Іванеско у розмові з кореспондентом Радіо Свобода зауважив, що дізнатися офіційну позицію глави держави можна не лише на прес-конференції. Кожен громадянин має право звернутися з інформаційним запитом, а журналісти зустрічаються з главою держави не лише на підсумкових прес-конференціях, зауважив він.

«Президент України намагається бути якомога відкритішим для преси. Він регулярно спілкується з журналістами. Це відбувається як під час публічних заходів у Києві, так і під час його поїздок – організовуються підходи до преси. Прес-конференції також відбуваються регулярно. Це буде друга прес-конференція нинішнього року. Звичайно, Президент готується до спілкування з журналістами, оскільки, він знає, що деякі запитання будуть не з приємних. Тому він приділяє багато уваги підготовці до цього відповідального заходу», – каже Іванеско.

За словами Дениса Іванеска, участь у підсумковій прес-конференції глави держави цього разу візьмуть близько 300 журналістів. А решта громадян зможуть почути відповіді на їхні запитання у прямому ефірі Національної телекомпанії України.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG