Доступність посилання

ТОП новини

Янукович образив американських українців


Віктор Янукович прибув до США ввечері 11 квітня за місцевим часом
Віктор Янукович прибув до США ввечері 11 квітня за місцевим часом

Український конгресовий комітет Америки (УККА) висловив жаль через те, що Президент України під час візиту до Вашингтона не знайшов часу зустрітися з представниками найбільшої організації української діаспори. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода сказала президент УККА Тамара Ґало. За її словами, організація заздалегідь надіслала офіційне прохання про зустріч із українським лідером, який бере участь у саміті з питань ядерної безпеки, але не отримала жодної відповіді чи пояснення.

«Адміністрація Президента говорить, що буде зустріч з громадою, але я можу сказати, що це не зовсім правда. Як нам відомо, Президент України має покласти квіти коло пам’ятника Шевченку у Вашингтоні. Ми це цінуємо, але вибачте, на нашу думку, це не є зустріч із громадою і це не дасть нам можливості обговорити важливі справи, які нас дійсно турбують», – сказала Тамара Ґало.

Український конгресовий комітет Америки оприлюднив відкритого листа до Президента України, в якому закликає Віктора Януковича відновити розділ про Голодомор на офіційному сайті Президента. УККА також рекомендує відмовити Росії у продовженні оренди для її Чорноморського флоту в Севастополі.

У відкритому листі також є заклик до всіх українських посадовців, включно з Президентом, використовувати тільки українську мову при виконані службових обов’язків.

Крім цього, американські українці закликають Віктора Януковича проводити економічні і правові реформи та викорінити корупцію в Україні.

УККА створено 1940 року. За даними організації, вона представляє інтереси півтора мільйона американців українського походження та численних громадян України, які нині живуть у США.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG