Доступність посилання

ТОП новини

Родичі закатованих на сході України вимагають від МВС належного розслідування


Родичі закатованих вимагають належного розслідування
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:44 0:00

Родичі загиблих депутата Горлівської міськради Володимира Рибака і студента КПІ Юрія Поправки закликають правоохоронні органи належно розслідувати справи про вбивство.

«Почнемо з того, що повністю неправильний висновок судмедекспертизи. І так сталося, по якійсь роковій випадковості, що я і Ярослава Поправка, і Світлана Дяковська ( ще одним закатованим був 25-річний уродженець Львівської області Юрій Дяковський – ред.) хоронимо своїх близьких на наступний день після того, як отримали тіла. Тобто, в нас не було можливості зробити повторну експертизу», – заявила дружина Володимира Рибака Олена Рибак сьогодні в Києві.

Вона розповіла, що разом з адвокатом провели ретельне розслідування справи, зокрема опитали свідків. «Зараз багато свідків у Києві. Можна поїхати в Слов’янськ, підняти морги», – додала вона.

«Я зараз знаю практично все. Я навіть знаю, хто вбив. Я знаю точно, що він був там. У мене є речові докази. Чому мене ніхто не викликає?», – заявила Олена Рибак. Водночас, за її словами, лише сьогодні її викликали у прокуратуру.

Мати вбитого Юрія Поправки також повідомила, що слідством у справі її сина більше займаються небайдужі люди, ніж правоохоронні органи. «Є живі свідки, які опитані, проте ніхто нічим не займається. Чому так?» – каже Ярослава Поправка.

Правоохоронні органи ці заяви поки що не коментують.

Наприкінці квітня біля Слов’янська виявили три тіла з ознаками катувань. Пізніше встановили, що два тіла належать 42-річному депутатові Горлівської міської ради Володимиру Рибаку і 19-річному студенту з Києва Юрію Поправку. Третім убитим виявився 25-річний уродженець Львівської області, Юрій Дяковський.

XS
SM
MD
LG