Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція продовжує блокування


Графік роботи Верховної Ради на сьогодні передбачає проведення «години запитань до уряду». Опозиційні депутати напередодні ввечері залишили залу пленарних засідань парламенту, але сьогодні зранку поновили блокування.

Про це своєму Facebook написав депутат від «Батьківщини» Леонід Ємець.

«Верховну Раду буде заблоковано доти, доки киянам не повернуть їх законні права на місцеве самоврядування», – написв він.

Лідер опозиційної фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявлявв у четвер, що в п’ятницю парламент працюватиме, якщо голова Верховної Ради Володимир Рибак повернеться до сесійної зали і поставить на розгляд питання, яких домагається опозиція. Ідеться про відставку уряду, про скасування пенсійної реформи і про призначення виборів мера і міської ради Києва.

Якщо ж цього не станеться, опозиція далі блокуватиме сесійну залу парламенту, заявив Яценюк журналістам.

У четвер фракція Партії регіонів та її союзники зібралися не в заблокованій опозицією сесійній залі, а в будівлі комітетів Верховної Ради, і проголосили свої збори повноцінним сесійним засіданням.

Опозиція заявила про нелегітимність того зібрання як парламентської сесії. На думку опозиції, таким чином Партія регіонів влаштувала спробу узурпації влади і конституційного перевороту.
XS
SM
MD
LG