Доступність посилання

ТОП новини

Президент України Віктор Ющенко привітав ветеранів Другої Світової війни з Днем перемоги


Глава держави закликав воїнів Другої Світової війни до примирення, зауваживши, що українці пробачили всім націям-учасникам війни.

Глава держави закликав воїнів Другої Світової війни до примирення, зауваживши, що українці пробачили всім націям-учасникам війни.

У виступі президент висловив солідарність із народами, що захищали Україну: “Переконаний, що у цей день потребують солідарності і наші співвітчизники – українські татари, яких із особливим цинізмом вразила і війна, і повоєнні репресії”, – зазначив Ющенко.

Президент закликав Верховну Раду та Кабінет Міністрів зрівняти у соціальних правах ветеранів Великої Вітчизняної війни та воїнів Української повстанської армії: “Я переконаний, що прийде час, і українські ветерани подадуть один одному руки в ім’я майбутньої України. Я переконаний, що ми станемо свідками того часу, коли примирення стане для української нації реальністю”, – наголосив Віктор Ющенко.

Водночас лідери Партії регіонів та Соціалістичної партії Віктор Янукович і Олександр Мороз заявили, що питання про визнання воїнів УПА ветеранами війни не слід включати в угоду про коаліцію.

Напередодні президент Ющенко заявив про необхідність доповнити договір щодо формування парламентської коаліції пунктом про визнання воїнів УПА ветеранами війни. Глава держави назвав таке рішення “своїм боргом перед батьківським поколінням”.
XS
SM
MD
LG