Доступність посилання

ТОП новини

Війна компроматів між Партією регіонів, партією “Союз” і Блоком Юлії Тимошенко в Криму.


Володимир Притула Сімферополь, 22 березня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Війна компроматів між Партією регіонів, партією “Союз” і Блоком Юлії Тимошенко у Криму – в розпалі. У середу лідер кримських “регіоналів” Василь Кисельов звинуватив своїх головних політичних суперників у змові проти Партії регіонів, у темному минулому їхніх лідерів та отриманні ними ізраїльського громадянства.

Лідер Партії “Союз” має громадянство Ізраїлю, а перший номер у кримському списку Блоку Юлії Тимошенко балотується, щоб не сісти після виборів за грати, - такі справді сенсаційні заяви сьогодні на прес-конференції у Сімферополі зробив лідер кримської організації Партії регіонів, 1-й заступник голови Верховної Ради Криму Василь Кисельов. Він заявив, що Партія “Союз” і кримський БЮТ розгорнули проти “регіоналів” справжню війну, поширюючи проти них неправдиву інформацію. Василь Кисельов пов’язує це з тим, що лідери цих політичних сил, цитую: “служать “помаранчевій” владі”.

Схоже, найбільше “регіоналів” дістав лідер “союзівців”, народний депутат України Лев Міримський. Василь Кисельов продовжує: “У пана Міримського впала планка. І він знає, чому він сьогодні так шаленно бореться проти нас – він виконує замовлення влади. (70*) Ось я тримаю в руках документи – оригінали, я наголошую. Це відповідь з Генеральної прокуратури України. Щодо отримання народним депутатом України Левом Міримським, прошу уваги!, громадянства Держави Ізраїль, то за інформацією Міністерства закорданних справ Ізраїлю, йому виданий паспорт, номер такий-то, що є підтвердженням приналежності його до громадянства цієї держави”, - заявив Василь Кисельов. За його словами, за цим паспортом український депутат їздив до Ізраїля ще 2003 року.

Дісталося на горіхи від 1-го віце-спікера кримського парламенту і його колезі-депутату, лідеру кримського Блоку Юлії Тимошенко Андрію Сенченко. За словами Василя Кисельова, останній іде до парламенту за депутатською недоторканністю і, якщо він її не отримає, то, йому, цитую: “або знову ховатися, або довго сидіти у в’язниці”, кінець цитати. Василь Кисельов продовжує: “Правоохоронцями встановлено, що Сенченко, обіймаючи посаду 1-го віце-прем’єра уряду України, використовував банківський рахунок швейцарського підприємства такого-то, в одному із швейцарських банків. На цей рахунок для Сенченка надходили певні суми, не буду їх називати. На цей час ведеться робота для збору доказів, необхідних для притягнення Сенченка... Сенченко працює на цю владу!”, - заявив Василь Кисельов і додав, що і Андрій Сенченко, і Лев Міримський перебувають на гачку у нинішньої влади.

Мені не вдалося отримати коментаря безпосередньо у лідера партії “Союз” Лева Міримського, але у прес-службі “союзівців” нагадали, що Лев Міримський кілька років тому виграв суд у Василя Кисельова і спростував його заяву про ізраїльське громадянство, з якою той уже виступав. У прес-службі партії заявили, що за потреби пан Міримський ще раз подасть до суду і виграє у пана Кисельова.

Водночас голова кримської організації партії “Батьківщина”, перший номер у кримському списку Блоку Юлії Тимошенко Андрій Сенченко заявив Радіо “Свобода”, що всі звинувачення “регіоналів” просто смішні, хоча б тому, що він ніколи не працював в уряді України. Андрій Сенченко: “У потоці бруду і брехні, що ллється – це не перші і не останні звинувачення, тому залишу це на совісті Кисельова. Просто, дуже жаль, коли політики приходять до такої кончини. Для голови Верховної Ради Криму Дейча та його першого заступника Кисельова – зараз якраз такий етап політичної кончини. Тому займатися тим, що намагатися покарати ці два трупи у суді за наклеп – це лише даремна трата часу”, заявив лідер кримського БЮТ.

Тим часом місцеві спостерігачі відзначають тенденцію скорочення відриву Партії регіонів та створеного нею у Криму Блоку “За Януковича!” від її переслідувачів. При тому, що “регіонали” в останні місяці втрачали популярність, їхні головні суперники – партія “Союз” і Блок Юлії Тимошенко – набирали. Тож загострення дискусії лідерів цих кримських політичних сил – цілком зрозуміле та очікуване явище.

На фото: Василь Кисельов демонструє компрометуючі документи, м.Сімферополь, 22 березня 2006 р.
XS
SM
MD
LG