Доступність посилання

ТОП новини

Мельниченко закликає Піскуна провести публічну зустріч у Вашингтоні.


Мар’яна Драч

Прага, 6 липня 2005 року - Генеральний прокурор України сьогодні має виїхати до Сполучених Штатів. Його супроводжує група слідчих, які займаються справою вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Ключовим свідком у цій справі є колишній охоронець президента України Микола Мельниченко. На запитання радіо "Свобода", чи збирається він передати Піскунові оригінали записів, які здійснювали у кабінеті Леоніда Кучми та записуючі пристрої, Микола Мельниченко відповів:

"Я буду прислуховуватися, в першу чергу, до думки потерпілих - Олександра Єльяшкевича та Мирослави Гонгадзе, і тільки після цього ми можемо з Піскуном щось обговорювати. Але головне, на чому я наполягаю, щоб Піскун зустрівся з потерпілими і зі мною, і щоб ця зустріч була якомога публічніша. Бажано, щоб було зазнято на відеокамеру цю нашу зустріч".

Якщо не буде відеокамер, чи відмовитеся Ви від зустрічі з паном Піскуном?

"Я все-таки буду наполягати на тому, щоб ця зустріч зі мною і потерпілими відбулася".

Чи відома Вам дата?

"Ні, поки що невідома. Все. Дякую."

Потерпілі, про яких згадував Мельниченко, а саме Мирослава Гонагдзе і Олександр Єльяшкевич, отримали статус біженців у Сполучених Штатах за колишньої української влади, як і сам екс-майор.

Передбачають, що візит Святослава Піскуна триватиме до 15 липня. Генеральний прокурор збирається підписати угоду про екстрадицію, тобто видачу злочинців, зі Сполучених Штатів в Україну.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG