Доступність посилання

ТОП новини

«Швидше, ніж хтось думає, що це можливо»: конгресмен щодо термінів поставок допомоги від США


«Люди повинні бути впевнені, що не залишилося жодної перепони з точки зору її швидкого отримання», – конгресмен Білл Кітінг
«Люди повинні бути впевнені, що не залишилося жодної перепони з точки зору її швидкого отримання», – конгресмен Білл Кітінг

Деяка зброя буде поставлена за кілька днів, а деяка – за кілька тижнів, зазначив конгресмен Білл Кітінг під час пресконференції у Києві, відповідаючи на запитання Радіо Свобода про те, коли будуть перші поставки в Україну після ухвалення допомоги.

«Відповідь на ваше запитання щодо термінів: швидше, ніж хтось думає, що це можливо», – сказав конгресмен-демократ.

Також американський чиновник додав: «зброя, яку ми поставлятимемо сюди, я думаю, жодна армія не зможе доставити цю зброю швидше».

За словами Кітінга, «нині немає жодних перепон для швидкої передачі зброї Україні».

«Деяка зброя може бути за кілька днів. Деяка – за кілька тижнів. Ми не знаємо розкладу. І навіть якби знали, ми б нікому не сказали, тому що це могло вплинути на, знаєте, стратегію війни. Але річ у тому, що люди повинні бути впевнені, що не залишилося жодної перепони з точки зору її швидкого отримання», – зазначив конгресмен Білл Кітінг.

Конгресмени про терміни постачання допомоги від США (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:48 0:00

Конгресмен від Республіканської партії Том Кейн Том Кейн зазначив, що у проголосованому пакеті допомоги передбачені ракети ATACMS дальністю 300 км та «низка іншої артилерії та інших видів спеціального озброєння».

«У цій країні, як і в Сполучених Штатах, є люди, які знають, що буде включено в ці пакети. І ми маємо запевнення в Сполучених Штатах, а також у цій країні, що люди зможуть використовувати зброю, яка буде надіслана, дуже-дуже швидко», – наголосив він.

Раніше стало відомо, що Сенат США розгляне допомогу Україні 23 квітня

Палата представників Конгресу США під час голосування 20 квітня підтримала виділення допомоги для України.

Законопроєкт про допомогу Україні підтримала більшість конгресменів у Палаті представників. «За» проголосували 311 конгресменів, проти – 112.

Тепер це питання має розглянути американський Сенат і потім підписати президент США Джо Байден.

Загальний розмір законопроєкту щодо допомоги Україні, який ініціював спікер-республіканець Палати представників Майк Джонсон становить 60,84 мільярда доларів. Третина цих коштів, саме 23,2 млрд доларів, залишаться в США та будуть витрачені на поповнення американських запасів.

Форум

XS
SM
MD
LG