Доступність посилання

ТОП новини

Суд дозволив НАБУ перевірити дзвінки Авакова через справу рюкзаків


Солом’янський суд Києва дозволив детективам Національного антикорупційного бюро України перевірити дзвінки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у справі щодо закупівлі рюкзаків для МВС у фірми, з якою пов’язують його сина. Про це мовиться у постанові суду від 15 серпня.

Зокрема, суд дозволив НАБУ вивчити інформацію у період з червня 2014 року по серпень 2016 року.

Раніше програма «Схеми», спільний проект Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший», знайшла на YouTube відеозаписи, дуже схожі на раніше оприлюднені зйомки прихованою камерою в кабінеті на той час заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Чеботаря. Відео нібито зняте прихованою камерою у кабінеті тодішнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря, який до травня 2015 року відповідав у міністерстві за державні закупівлі.

На відео зафіксована розмова між чоловіками, які домовляються про закупівлю рюкзаків для потреб МВС – невеликої партії рюкзаків до 2014 року і значно більшої – одразу на початку 2015 року.

Діалог на відео датований груднем 2014 року, а вже у лютому 2015 року МВС дійсно закупило рюкзаки на 16,5 мільйона гривень. На тендері тоді перемогла фірма із ознаками фіктивності ТОВ «Дніпровенд», а також фізична особа-підприємець Плигачов В. М.

Приховані зйомки у кабінеті Чеботаря у листопаді та грудні 2014 року проводила Служба безпеки України на прохання військової прокуратури в рамках кримінального провадження про корупцію в МВС. Частина відео з цієї зйомки, де Чеботар нібито обговорював продаж за заниженою ціною піску, що перебував на зберіганні в МВС, потрапила в інтернет, була видалена на вимогу правоохоронців і долучена до матеріалів кримінального провадження.

В свою чергу Міністерство внутрішніх справ України заявило, що процедура закупівлі тактичних рюкзаків для потреб антитерористичної операції була чесною і прозорою. А міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook заявив, що ні він, ані його дружина чи син «не мали стосунку до постачальників».

XS
SM
MD
LG