Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський чітко пояснив Авакову, що президент в цій країні лише він – радник голови ОП


«Інколи Аваков занадто очевидно намагався перетягнути на себе функції президента»
«Інколи Аваков занадто очевидно намагався перетягнути на себе функції президента»

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков більше не є загрозою для президента України Володимира Зеленського, адже голова держави «чітко пояснив» йому, хто в країні головний. Про це в інтерв'ю Радіо Свобода розповів радник з антикризових комунікацій голови Офісу президента Андрія Єрмака Михайло Подоляк.

«Інколи Аваков занадто очевидно намагався перетягнути на себе функції президента. Не знаю, навіщо. Зараз, по-моєму, Володимир Олександрович делікатно, але чітко пояснив, що президент в цій країні він, і лише він, і ключові напрямки визначає лише він, а в Арсена Борисовича – безпека», – розповів Подоляк.

На уточнення Радіо Свобода, коли саме відбулася ця розмова, актикризовий радник голови ОП пояснив, що це – «не питання однієї розмови».

«Це питання поведінкових внутрішніх реакцій. Знаєте, як кажуть: «кулуари». От в кулуарах певним чином люди себе поводять. І мені здається, що оця диспозиція, нова диспозиція, виникла протягом останніх трьох-чотирьох місяців, коли вже точно зрозуміло, що Володимир Олександрович – це серйозний гравець і він прийшов на досить тривалий час (на довший, ніж багато хто думає, але одразу скажу, що ми не говоримо про авторитаризм, поліцейську державу і так далі, ні). І Арсен Борисович теж це зрозумів. І це – дуже добре. Тому що неможливо (ефективно працювати – ред.), коли існує чиясь ілюзія, що він має право перетягувати на себе функції президента», – зазначив Подоляк.

При цьому він додав, що має до Авакова «найтепліші почуття» і вважає, що «він – молодець».

«Втриматися на цій посаді 6 років – це, звісно, крута історія», – розповів антикризовий радник Андрія Єрмака.

До початку роботи в Офісі президента політтехнолог Михайло Подоляк у своїх блогах писав про те, що Аваков за каденції Зеленського – «неформальний «президент» і «майже «з'їв» Володимира Олександровича», хоча як менеджер голова МВС «точно так само неефективний та лінивий».

6 червня президент Володимир Зеленський зазначив, що Арсен Аваков є «потужним міністром».

«Досі немає кращого міністра, так і є. Я розумію, через що страйк. Я відверто відповідав на це питання, що якщо людина взялася за якусь реально сенсаційну гучну справу, вона повинна її довести і наполовину її не кидати», – вказав ппрезидент.​

Арсен Аваков працює міністром внутрішніх справ уже понад шість років. Низка депутатів закидають міністру провал у реформуванні поліції та проблеми з розслідуванням резонансних справ.

XS
SM
MD
LG