Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго»: споживання електроенергії знизилося, але дефіцит зберігається


Тривають обмеження споживання в Харківській області, там знеструмлені близько 205 тисяч побутових споживачів (на фото: знеструмлення в Харкові, березень 2024 року)
Тривають обмеження споживання в Харківській області, там знеструмлені близько 205 тисяч побутових споживачів (на фото: знеструмлення в Харкові, березень 2024 року)

Внаслідок потепління споживання електроенергії знизилося, заявляє національний оператор «Укренерго» 25 квітня.

«Сьогодні о 09:30 споживання на 10% нижче, ніж вчора в цей же час. Водночас більшу частину доби в енергосистемі зберігається дефіцит електроенергії. Через пошкодження, завдані ракетними ударами росіян, електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб покрити всі потреби споживачів», – повідомляє компанія.

Напередодні, за даними оператора, рівень споживання у вечірні пікові години (з 17 по 22 годину) знижувався через запроваджені обмеження потужності для бізнесу та промисловості.

Тривають обмеження споживання в Харківській області, там знеструмлені близько 205 тисяч побутових споживачів. Крім того, цілодобово обмежене споживання для промисловості в Криворізькому районі Дніпропетровщини.

Читайте також: «Укренерго»: сьогодні обмежать енергопостачання для промисловості та бізнесу в усіх регіонах України

«Сьогодні, 25 квітня, Диспетчерський центр «Укренерго» вимушений четвертий день поспіль залучати аварійну допомогу більшу частину доби з енергосистем європейських країн. Проте, сьогодні її загальний обсяг дещо менший, ніж вчора, завдяки збільшенню виробництва на сонячних електростанціях», – додає оператор.

Компанія просить споживачів ощадливо використовувати електроенергію, а бізнес якомога більше залучати імпорт електроенергії та використовувати альтернативні джерела живлення за наявності.

Через негоду на ранок четверга знеструмлені 2 800 споживачів в Київській області, 399 населених пунктів – без світла з інших причин. Внаслідок бойових дій є знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській областях.

Росія в березні здійснила низку ракетних атак по Україні, в тому числі, 22 березня – найбільш масштабну атаку на українську енергетику за останній час. Тоді РФ завдала удару по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі. У компанії «Укргідроенерго» повідомили про серйозні пошкодження. Згодом цілями російських атак були Канівська та Дністровська ГЕС.

Форум

XS
SM
MD
LG