Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго»: сьогодні обмежать енергопостачання для промисловості та бізнесу в усіх регіонах України


Енергоживлення об’єктів критичної інфраструктури та підприємств оборонного комплексу обмежуватись не буде
Енергоживлення об’єктів критичної інфраструктури та підприємств оборонного комплексу обмежуватись не буде

Контрольовані обмеження енергопостачання промислових споживачів будуть застосовані з 17:00 до 22:00 середи, повідомила пресслужба національного оператора «Укренерго».

Обмеження споживання для бізнесу та промислових підприємств будуть рівномірно розподілені по всіх регіонах України, зазначили у компанії.

«Необхідність обмеження енергопостачання – наслідок російських масованих ракетних і дронових атак на українські електростанції. Через погіршення погодних умов в Україні відчутно зросло споживання електроенергії. В енергосистемі зберігається дефіцит потужності», – йдеться у дописі.

Вказано, що енергоживлення об’єктів критичної інфраструктури та підприємств оборонного комплексу обмежуватись не буде.

Раніше компанія «Укренерго» заявила про збільшення споживання електроенергії і закликала українців ощадливо споживати електроенергію:

  • не вмикати обігрівачі та кондиціонери з 19:00 до 22:00;
  • не користуватися одночасно кількома потужними електроприладами: пральною машиною, пилосмоком, бойлером, електроплитою чи чайником;
  • вимикати зайве освітлення та електроприлади.

Росія в березні здійснила низку ракетних атак по Україні, в тому числі, 22 березня – найбільш масштабну атаку на українську енергетику за останній час. Тоді РФ завдала удару по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі. У компанії «Укргідроенерго» повідомили про серйозні пошкодження. Згодом цілями російських атак були Канівська та Дністровська ГЕС.

Форум

XS
SM
MD
LG