Доступність посилання

ТОП новини

ВАКС не обрав запобіжний захід міністру Сольському – суд оголосив перерву до завтра


Суддя ухвалив рішення оголосити перерву до 10:35 25 квітня,
Суддя ухвалив рішення оголосити перерву до 10:35 25 квітня,

Вищий антикорупційний суд на засіданні 24 квітня не обрав запобіжний захід міністру аграрної політики та продовольства України Миколі Сольському, якого підозрюють у заволодінні державною землею. Суддя оголосив перерву до завтра, відомо з трансляції засідання.

Сольський попросив суддю зробити перерву у судовому засіданні через те, що він має взяти участь у засіданні депутатської фракції «Слуга народу» сьогодні ввечері.

Сторона обвинувачення заявила, що не бачить підстав для оголошення перерви та просила застосувати до міністра запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 200 мільйонів гривень.

Суддя ухвалив рішення оголосити перерву до 10:35 25 квітня, враховуючи необхідність Сольського з’явитися у Верховній Раді.

Напередодні Національне антикорупційне бюро України заявило, що ексголову аграрного комітету Верховної Ради – чинного міністра викрили на заволодінні державною землею на 291 мільйон гривень і спробі заволодіння землею ще на 190 мільйонів гривень.

У НАБУ зауважили, що наразі про підозру повідомили організатору схему, чинному міністру, двом кураторам органів Держгеокадастру й особі, яка сприяла вчиненню злочину.

Сольський, у свою чергу, заявив, що у справі про заволодіння державною землею йдеться про події 2017-2018 років, коли він був адвокатом і не був ані міністром аграрної політики і продовольства України, ані головою комітету Верховної Ради України з питань аграрної і земельної політики. Він зазначив, що справа «стосується спору між державними підприємствами і фізособами, зокрема військовими АТО за землі, які були надані останнім у володіння відповідно до закону». Сольський запевнив, що «гарантує максимальну відкритість» для встановлення істини.

Форум

XS
SM
MD
LG