Доступність посилання

ТОП новини

США та Британія запровадили нові санкції у відповідь на атаку Ірану на Ізраїль


Cанкції спрямовані проти 16 людей і двох організацій в Ірані, які виробляли двигуни для безпілотників.
Cанкції спрямовані проти 16 людей і двох організацій в Ірані, які виробляли двигуни для безпілотників.

США та Великобританія запровадили новий раунд санкцій проти Ірану у відповідь на безпрецедентну атаку Тегерана на Ізраїль.

Як повідомляє пресслужба Міністерства фінансів США, санкції спрямовані проти 16 людей і двох організацій в Ірані, які виробляли двигуни для безпілотників.

Управління контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC) також застосував санкції щодо п’яти компаній, що займаються виробництвом сталі, трьох дочірних компаній іранського автовиробника Bahman Group, який звинувачується в матеріальній підтримці іранських військових та інших груп, які перебувають під санкціями.

Крім того, Великобританія запроваджує санкції щодо кількох іранських військових організацій, фізичних та юридичних осіб, залучених до виробництва безпілотників і балістичних ракет Ірану.

Президент США Джо Байден у своїй заяві сказав, що з ачас роботи його адміністрації Сполучені Штати запровадили санкції проти понад «600 фізичних і юридичних осіб, в тому числі проти Ірану і його маріонеток – «Хамас», «Хезболли», хуситів і Катаїб Хезболли».

«Я доручив своїй команді, в тому числі Міністерству фінансів, продовжувати запроваджувати санкції, які ще більше знищують військову промисловість Ірану. Нехай це буде зрозуміло усім тим, хто дозволяє або підтримує напади Ірану: Сполучені Штати віддані безпеці Ізраїлю», – йдеться у заяві.

Читайте також: Ізраїль ухвалюватиме власні рішення – Нетаньягу про відповідь Ірану

У ніч на 14 квітня Іран завдав по Ізраїлю комбінованого удару із застосуванням ударних безпілотників і ракет. Ізраїльські військові повідомили, що 99% всіх ракет і безпілотників, запущених Іраном, – загалом понад 300 – були збиті, причому більша частина – поза територією Ізраїлю. В обороні брали участь сили ППО, у тому числі системи «Залізний купол» та «Праща Давида», а також винищувачі армії Ізраїлю та військові кораблі США та Великої Британії.

До оборони приєдналися і збройні сили Йорданії, через повітряний простір якої ракети та дрони летіли на Ізраїль. Ізраїль заявив про те, що незначні збитки були завдані одній військовій базі в пустелі Негєв. Жертв немає, кілька людей постраждали.

Іран заявив, що вразив усі намічені військові цілі в Ізраїлі. Підтверджень цим повідомленням немає, і багато коментаторів зазначають, що відбиття масованого удару стало успіхом ППО Ізраїлю та його союзників.

Форум

XS
SM
MD
LG