Доступність посилання

ТОП новини

«Сприяв окупації Криму»: затриманому на «Каланчаку» «самооборонівцю» з Криму загрожує до 8 років в’язниці


Клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою направили до суду
Клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою направили до суду

Затриманий на КПВВ «Каланчак» учасник так званої «самооборони» в окупованому Криму співпрацював з російськими правоохоронними органами, зокрема, брав участь у проведенні незаконних процесуальних дій під час обшуків і затримань українських громадян на півострові. Про це повідомили у прокуратурі АРК та Севастополя.

У відомстві зазначили, що затриманому повідомлено про підозру за статтею про «участь в непередбачених законом збройних формуваннях». Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

«Встановлено, що підозрюваний, мешканець м. Сімферополя, на початку лютого 2014 року добровільно вступив до незаконного збройного формування «Самооборона Криму». У подальшому, спільно з іншими «самооборонівцями» здійснював патрулювання вулиць м. Сімферополь та брав участь у затриманні проукраїнськи налаштованих мешканців півострова. Також залучався до охорони будівель Державної прикордонної служби України та Головного управління Служби Безпеки України в АР Крим, які були незаконно захоплені російськими військовими», – мовиться у повідомленні.

За даними відомства, «самооборонівець» за таку діяльність отримав в Криму низку нагород від російської влади.

Клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою направили до суду.

Чиновник, який не був уповноважений розмовляти з медіа і захотів залишитися анонімним, повідомив проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії, що йдеться про жителя Сімферополя Степана Війтенка.

За даними сервісу моніторингу реєстраційних даних українських компаній «Опендатабот», у 2003 році Війтенко заснував у Сімферополі приватне підприємство «Продуктпромсервіс». Воно займалося оптовою торгівлею продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами.

Публічних коментарів Війтенка або його адвоката немає.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG