Доступність посилання

ТОП новини

Росія може передати на Захід від 20 до 30 політв’язнів – The Moscow Times


Володимир Кара-Мурза
Володимир Кара-Мурза

У межах обміну ув’язненими із Заходом Росія може звільнити від 20 до 30 людей. Про це з посиланням на джерело, обізнане з підготовкою обміну, повідомляє видання The Moscow Times.

«Я знаю про більшу кількість людей, аніж ті, які вже згадувалися публічно. За моїми оцінками, Москва видасть Заходу від 20 до 30 осіб», – розповів співрозмовник журналіста The Moscow Times.

За даними джерела, до списку на обмін входять люди, пов’язані з загиблим у колонії опозиціонером Олексієм Навальним, росіяни, засуджені за критику війни проти України, а також громадяни США. Джерело сказало, що, за його даними, серед них політики Володимир Кара-Мурза та Ілля Яшин, а також кореспондент The Wall Street Journal Еван Гершкович.

За даними джерела, обмін може відбутися в четвер, 1 серпня. За цими даними, російська влада докладає «серйозних зусиль, щоб до останнього моменту інформація залишалася настільки секретною, наскільки це можливо».

Раніше ЗМІ припускали, що до списків на обмін із російської сторони може увійти близько 10 політв’язнів. Такі висновки були зроблені через те, що останніми днями вони зникли з колоній та слідчих ізоляторів.

Форум

XS
SM
MD
LG