Доступність посилання

ТОП новини

До України повернули тіла 140 загиблих військових – Координаційний штаб


Після ідентифікації загиблих передадуть родинам для поховання
Після ідентифікації загиблих передадуть родинам для поховання

До України вдалося повернути загалом 140 загиблих військовослужбовців, заявив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими 26 квітня.

«Зокрема, вдалося репатріювати 112 тіл Оборонців, що воювали на Донецькому напрямку, 20 полеглих воїнів на Луганському напрямку, 5 тіл Оборонців з Сумського напрямку, 2 полеглих воїна на Запорізького напрямку та одного із Херсонського напрямку», – йдеться в повідомленні.

Відомство вказує, що в поверненні брали участь представники різних відомств сектору безпеки та оборони, і дякує Міжнародному комітету Червоного Хреста за сприяння.

Надалі тіла загиблих Збройні сили України планують перевезти до визначених державних установ для ідентифікації. Після цього їх передадуть родинам для поховання.

12 квітня Координаційний штаб повідомив про повернення 99 тіл загиблих.

25 лютого 2024 року президент України Володимир Зеленський вперше від початку повномасштабного вторгнення озвучив число загиблих українських військових: 31 тисяча. Водночас Зеленський сказав, що не може розголошувати, скільки серед українських військових є поранених і зниклих безвісти.

У Києві попрощалися з Павлом Петриченком
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:26 0:00

Форум

XS
SM
MD
LG