Доступність посилання

ТОП новини

У Парижі заарештували чоловіка після інциденту з консульством Ірану


Французькі силовики забезпечують безпеку біля консульства Ірану, де чоловік погрожує підірвати себе, в Парижі, Франція, 19 квітня 2024 року.
Французькі силовики забезпечують безпеку біля консульства Ірану, де чоловік погрожує підірвати себе, в Парижі, Франція, 19 квітня 2024 року.

Французька поліція 19 квітня заарештувала чоловіка, який погрожував підірвати себе в консульстві Ірану в Парижі.

Джерело в поліції повідомило Reuters, що чоловіка бачили близько 11 години ранку, коли він входив до консульства, маючи при собі щось схоже на гранату і вибуховий жилет. Поліція оточила територію. Пізніше чоловік вийшов з консульства, після обшуку у нього не було виявлено жодних вибухових речовин, повідомило джерело в поліції.

Газета Le Parisien повідомила, що, за словами кількох свідків, чоловік сказав, що хоче помститися за смерть свого брата.

AFP з посиланням на джерело в поліції повідомило, що місія викликала правоохоронні органи після того, як свідок побачив, як «увійшов чоловік з гранатою або поясом з вибухівкою». Журналіст агентства повідомив, що весь район навколо консульства в 16-му районі столиці було перекрито.

Французька телекомпанія BFM TV з посиланням на джерело, близьке до розслідування, повідомила, що той самий чоловік нібито мав постати перед судом у понеділок у справі про пожежу в консульстві у вересні 2023 року.

Посольство і консульство Ірану у столиці Франції розташовані в одній будівлі, але мають два різні входи на різні вулиці.

Інцидент стався на тлі високої напруги на Близькому Сході. Ізраїль, очевидно, вночі завдав удару по центральному Ірану.

Форум

XS
SM
MD
LG