Доступність посилання

ТОП новини

Росія: у Омську горять ємності з нафтопродуктами – МНС


Причини займання не уточнюються
Причини займання не уточнюються

У російському Омську триває ліквідація пожежі нафтопродуктів, повідомляє Міністерство надзвичайних ситуацій РФ.

Як заявили у відомстві раніше вранці 25 квітня, на Красноярському тракті «горять три ємності з нафтопродуктами, кожна об’ємом 200 літрів».

Згодом МНС додало, що до гасіння пожежі залучили два пожежних поїзди. Пожежу локалізували на площі 1 тисяча квадратних метрів.

Причини займання не уточнюються.

Читайте також: СБУ вразила дронами дві нафтобази в Смоленській області Росії – джерело

Напередодні стало відомо про удари дронів по нафтобазах у Смоленській області РФ. Згодом джерело Радіо Свобода підтвердило, що вони були операцією Служби безпеки.

Впродовж останніх місяців почастішали атаки безпілотників на нафтопереробні заводи Росії. Київ підтвердив причетність до частини з них. Ці удари, ймовірно, є частиною спроби зменшити постачання палива російським військовим, а також могли б скоротити доходи від експорту, які Москва використовує для фінансування війни.

Наприкінці березня стало відомо, що внаслідок атак на НПЗ у Росії виробництво бензину до кінця березня скоротилося за річними показниками на 14%, а дизельного палива – на сім відсотків.

За даними розвідки Британії, станом на 23 березня Росія втратила щонайменше 10% потужностей своєї нафтопереробної галузі через повітряні удари безпілотників. Лондон вважає, що ці удари спричиняють фінансові втрати для Росії, впливаючи на її внутрішній паливний ринок.

Форум

XS
SM
MD
LG