Доступність посилання

ТОП новини

Киргизстан також закликав своїх громадян утриматися від поїздок до Росії


МЗС Киргизстану поширило це попередження 2 травня
МЗС Киргизстану поширило це попередження 2 травня

Міністерство закордонних справ Киргизстану закликало громадян країни утриматися від поїздок до Росії – про це відомство повідомило 2 травня.

У МЗС Киргизстану заявили, що не фіксують сигнали «про випадки масової відмови у в’їзді до Росії», але «відслідковують поточну ситуацію в Російській Федерації та її вплив на правове становище громадян Киргизької Республіки».

Читайте також: З Росії вислали сотні громадян Таджикистану за кілька днів

«При цьому міністерство знову рекомендує співгромадянам, які не мають вагомих підстав для виїзду до Російської Федерації, тимчасово утриматися від поїздки на її територію до зняття раніше запроваджених додаткових заходів безпеки та режиму посиленого контролю пропуску через державний кордон, а за необхідності виїзду завчасно перевірити наявність обмежень на в’їзд у Російську Федерацію», – йдеться у повідомленні.

Раніше з аналогічною пересторогою до своїх громадян звернулося МЗС Таджикистану. Наприкінці квітня МЗС країни заявило, що в московських аеропортах утримують понад тисячу громадян країни, які намагаються потрапити до Росії.

Після теракту в підмосковному концертному залі «Крокус Сіті Хол», у якому звинуватили вихідців із Таджикистану, в містах Росії стали проводити масові перевірки щодо іноземних громадян. Міністерство праці Таджикистану зафіксувало відтік трудових мігрантів, які зазнали в Росії утисків «на побутовому рівні».

Форум

XS
SM
MD
LG