Доступність посилання

ТОП новини

Мін’юст повідомив про арешт майна і рахунків ексголови Верховного суду Князєва


За даними Мін’юсту, на ім’я Князєва зареєстровано чотири одиниці нерухомого майна у місті Миколаєві та Миколаївській області
За даними Мін’юсту, на ім’я Князєва зареєстровано чотири одиниці нерухомого майна у місті Миколаєві та Миколаївській області

Державна виконавча служба Міністерства юстиції України наклала арешт на все майно й рахунки колишнього голови Верховного суду Всеволода Князєва, повідомили у відомстві 24 квітня.

«Рішення ухвалено у зв’язку із невиконанням колишнім головою ВС постанови Печерського районного суду міста Києва про конфіскацію в дохід держави незаконно отриманого подарунку в розмірі 906 600 гривень», – пояснюють у міністерстві.

Заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко зауважив, що у разі відсутності коштів на рахунках судді «державним виконавцем буде вжито заходів щодо звернення стягнення на виявлене майно боржника, на яке згідно із законом можливо звернути стягнення».

За даними виконавчої служби, на ім’я Князєва зареєстровано чотири одиниці нерухомого майна у місті Миколаєві та Миколаївській області.

Читайте також: ВРП відсторонила суддю Князєва від здійснення правосуддя

Раніше, у грудні 2023 року, Печерський райсуд Києва за матеріалами Національного агентства з питань запобігання корупції визнав винним Князєва у порушенні встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків.

За даними НАЗК, суддя отримав подарунок у вигляді оренди квартири у Печерському районі міста Києва площею 133 кв.м. за ціною, суттєво нижчою від мінімальної ринкової вартості оренди житла. На підставі договору оренди нерухомого майна, укладеного наприкінці 2017 року, суддя винаймав квартиру для проживання із щомісячною платою 1000 гривень.

Щодо Князєва триває ще одне розслідування. САП підозрює суддю в отриманні хабаря в розмірі 2,7 мільйона доларів.

Колишній голова Верховного суду Всеволод Князєв публічно не коментував справу щодо оренди квартири.

Форум

XS
SM
MD
LG